perjantai 17. tammikuuta 2014

Budapest is Best

Piispa Gellértin patsas
Aamu kymmenestä asti tiistaina tehtiin lähtöä; viimehetken pakkaamiset, ruoan ja matkaseuran metsästystä, odottelua ja ympäri Kuopiota ajamista. Viimein koko matkaporukka oli koossa ja päästiin matkaan, kohti Tampereen lentokenttää! Lentokoneeseen päästyä piti pitäää ne perus kuumottelut lentoon lähtiessä ja laskeutuessa mutta ehjänä päästiin perille! Ja täällä sitä nyt ollaan; Gaia Hostellissa aivan Budapestin keskustassa. Vaikka vasta kaksi yötä ollaan täällä pörrätty niin on ehtinyt tapahtua jo vaikka minkälaista; muutama paikallinen pubi ja ravintola katsastettu, Gellért- vuorella vierailtu, brunssi, KFC ja burger king, yökerhoilua pidemmällä kaavalla,kävelty ympäri kaupunkia ja käyty vanhassa kylpylässä rentoutumassa. myös muutamiin paikallisiin ollaan tutustuttu ja nähty paljon kirkkoja, museoita, patsaita ja siltoja. 
Vapaudenpatsas
Ensimmäinen ilta meni tietysti matkustaessa ja hostellia etsiessä mutta myös ruokaa oli saatava puolenyön aikaan, mikä osoittautuikin melko vaikeaksi... Mutta täydellisten pizzapalojen jälkeen oli hyvä lähteä nauttimaan paikallisia oluita ja roseviiniä! Sen jälkeen uni maistuikin jo melko hyvin :) 
Seuraavana päivänä lähdettiin brunssille Anna Caféseen jonka jälkeen suunnattiin kaupungin vanhalle puolelle silllan yli. Budan puolla sijaitsee Gellért-vuori jonne kiivettiin loputtomia portaita pitkin. Vuoren rinteellä on mm. piispa Gellértin muistoksi pystytetty patsas. Patsaan takan kohoaa kaartuva pylväsrivi ja vuoren sisältä virtaava lähde jonka vesi virtaa patsaan alle vesiputoukseen. Vuoren huipulla kohoaa vapaudenpatsas joka pystytettiin Unkarin vapauttamisen kunniaksi. Se näkyy sillan toiselle puolelle Pestiin asti. Käytiin vuorella ihailemassa maisemia ja kahvilla hienossa hotellissa joka sijaitsee vuoren huipulla, muutamat pussikaljatkin päästiin nauttimaan alastullessa. 
Vuorireissun jälkeen käytiin illallisella oikein mukavassa ja tunnelmallisessa ravintolassa ja ruoka että juomat oli tosi hyviä! Sitten kaupan kautta hostellille ja sieltä clubille vähän tanssimaan ja viettämään iltaa paikallisten kanssa. Yökerho nimeltä Instant oli tosi iso mutta melkoisen kulahtanut osittain.. Mutta erittäin hauska ilta täynnän monenmoisia tunteita ja kommelluksia päättyi hyvin ja kaikki saatiin takaisin hostellille yhtenä kappaleena.
Tänä aamuna meno oli melkoisen väsynyt vain muutaman tunnin yöunien jälkeen mutta mikäs sen parempaa kuin KFC aamupalaksi (hyihyi) ja sen jälkeen noin tunnin kävelmatka Széchenyi nimiselle kylpylälle. Széchenyin terveyskylpylä on yksi Euroopan suurimmista ja se on Pestin puolen vanhin. Sen lhistöllä sijaitsee Budapestin syvin ja kuumin terveysvesilähde jonka lämpötila on 74-75 astetta. Kylpylä saa vetensä sieltä. Kylpylä on hyvin erikoinen verrattuna Suomen kylpylöihin; se on rakennettu uusbarokkisella tyylillä eli patsaita, seinäkaiverruksia, korkeita kupoleita ja koristeellisia kaiteita löytyy joka puolelta. Kylpylän sisällä oli monia erilaisia saunoja ja kuumia sekä kylmiä altaita. Ulkona oli kolme melko hulppeaa allasta joista löytyi suihkulähteitä ja kuplia! Vesi oli niin ihanan lämmintä ^^ Kyllä kelpasi viileänä iltana kuumavesialtaassa makoilla, eikä tämä lysti maksanut kuin vain vähän yli 10€. Rentoutumisen jälkeen maistui pasta ja raviolit italialaisessa ravintolassa matkan varrella, koska WHY NUT?! Nyt on sen verran raukea olo että saas nähdä jaksaako sitä ahteriaan nostaa enää tänään, mutta siitäpä otetaan pian selvää! ;)
Lämmin allas ulkona

Vaikka vain pari päivää ollaan keretty täällä vasta olla tuntuu siltä kuin oltais oltu täällä paljon pidempään koska niin paljon eri juttuja ollaa nähty ja tehty. Ja tähän mennessä ei juuri mitään huonoa sanottavaa! Kieli ja valuutta menee yli hilseen mutta muuten ollaan saatu nauraa ja hetkeäkään en vaihtaisi pois. Kyllä tästä legendaarinen reissu saadaan, ellei se sitä ole jo ;)
Huomenna vuorossa kaupunkikierros ja käynti suuressa kauppahallissa ja ehkä vähän lisää yökerhoilua :)
Olkaahan kuulolla koska lisää kuulumisia muutaman päivän kuluttua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti