lauantai 15. joulukuuta 2012

Papukaijaparatiisi!

Pingviini uimassa <3
Loro Parque (=papukaija parkki) sijaitsee muutaman tunnin ajomakan päässä Tamaimo tropicalista pohjoisesella Tenerifalla. Se on Teneriffan "must"- nähtävyys. Kaikki mainokset mitä olen nähnyt tuovat mieleen vain suhteellisen normaalin eläintarhan extra papukaijoilla jossa eläimet elävät pienissä häkeissä ja turisteja on enemmän kuin laki sallii... Mutta se ylitti odotukseni moninkertaisesti! Eläimillä oli todella hyvät oltavat, isot häkit ja papukaijojakin "ulkoilutettiin" päivittäin. Kaikki eläimet olivat todella virkeitä ja hyvinvoivan näköisiä.  Oli todellakin sen 33€ arvoinen reissu!


Minun oli tarkoitus mennä loro parkkiin jo torstaina mutta respan bussi aikataulu ei pitänytkään ihan paikkaansa joten jouduin siirtämään reissun perjantaille. Aamulla klo 06:35 kello soi ja eikun ylös ja ulos. Aurinko ei ollut vielä noussut ja ulkona oli tosi kylmä. Bussi saapui noin 07:20 Tamaimo tropicalin eteen ja sauraavat n. 3h sitten torkuin bussissa. Loppumatkasta näkyi todella hienoja maisemia kun ajettiin rannikkoa pitkin. JA HEI, on täälläkin valkoinen joulu; Teidellä on lunta!!! Teide on Teneriffan ja koko atlantin korkein vuori; 3718metriä merenpinnasta. Se on  maailman kolmanneksi suurin tulivuori ja se se vasta turisti kohde onkin :D Toivottavasti sielläkin pääse joku päivä käymään :) Mutta takaisin Loro parkki tunnelmiin; paikanpäälle päästyäni olin niin innoisani että teki mieli itkeä :D Ensimmäisenä suuntasin toki parkkiin sisälle. Minusta otettiin kuva kahden kauniin papukaijan kanssa mutta en sitä sitten myöhemmin ostanut koska se maksoi 6€... Gorillat olivat heti ensimmäisenä vuorossa muutaman papukaijahäkin jälkeen (joita oli siellä täällä koko matkan ajan). Michael Jackson oli käynyt samaisessa paikassa josta oli kuvallinen todistus seinällä nimikirjoituksella varustettuna. Seuraavana menin Planet Penguin nimiseen rakennuksen. Sisällä odottivat maailman suloisimmat otukset; pingviinit ja lunnit! Kierroksen jälkeen jatkoin matkaa kohti simpassien tarhaa. Ne oli ihan hauskoja otuksia :D

Seuraavana oli vuorossa se kaikista paras; PAPUKAIJAT! Ostin kinkku-juustosämpylän ja lähdin kiertämään. Ensimmäisenä oli isoja häkkejä joissa oli vaikka minkä näköisiä ja kokoisia lintuja. Saavuin Katandra treetops nimiseen paikkaan jossa linnut lensivät isolla alueella vapaana. Paikka oli täynnä erilaisia puita ja kasveja sekä ihana vesiputous ja lapi. Siellä asui papukaijojen lisäksi myös emu! Linnut olivat selkeästi tottuneen ihmisiin ja yksi ruusukaijanen ja toinen kakadu seurasivat yhtä opasta eivätkä päästäneet silmistään <3 Linnutolivat siis todella kesyjä joten kuvia sai helposti ja kosketusetäisyydeltä! Mutta koko paikka oli kuin sademetsä joten valo ei ollut mikään paras mahdollinen kuvien otolle.
Tämän jälkeen jatkoin matkaa eteempäin ja vuorossa oli isompien papukaijojen suuret suuret häkit.  Arat ovat papukaijoista isoimpia ja niitä oli häkeissä kaikkia mahdollisia värejä. Ja vihdoin sain nähdä livenä hyasinttiaran, maailman suurimman papukaijan ja oli se kyllä kaunis.... Papukaijatkin olivat parkissa erittäin hyvinvoivan näköisiä; ei nypittyjä sulkia (mitä papukaijat usein tekevät jos ovat stressaantuneita tai tylsistyneitä), Häkit olivat erittäin siistit ja linnut tulivat toimeen keskenään hyvin. Ne olivat myös erittäin kinnostuneita ihmisistä. Osa antoi rapsutella itseään häkin kaltereiden välistä eivätkä yrittäneet ollenkaan purra.


Papukaijojen jälkeen näin flamengoja ja jonkun todella oudon ison linnun, ja vähän lisää papukaijoja. Tosin vähän pienempiä jo. Mangustit olivat ihan sairaan suloisia ja niitä tuli mieleen leijonakuninkaan Timon! Mangustien jälkeen osuin juuri sopivasti papukaijashown esityspaikkaan. Minulla oli juuri sopivasti aikaa kiertää muutama krääsäkauppa papukaijaesitysrakennuksen vieresä ennenkuin esitys alkoi. Show oli ihan loistava, niin hauska! Linnut olivat hyvin koulutettuja ja selvästi esiintymisestä innoissaan. Lintujen jälkeen lädin katsomaan jaguaareja. Matkan varrella oli kaunis orkideapuutarha ja vähän lisää papukaijoja, mutta tällä kertaa ihan pienenpieniä! Baby stationilla työntekijät huolehtivat eläintarhaan syntyneistä poikasista ja juuri silloin oli muutaman hyasinttiarapoikasen vuoro. Niiltä otettiin verinäytteitä. punnittiin ja mitattiin. Kävin myös akvaariossa jossa oli vaikka minkälaisia mereneläviä: haita, piraijoja, merihevosia, simpukoita, koralleja, meduusoja ja rapuja.
Tämän jälkeen päätin mennä katsomaan delfiini esitystä. Ja se oli hienoin ikinä! Ylivoimaisesti parempi kuin mikään Särkänniemen show. Delfiinit selvästi nauttivat "työstään" niiden ohjaajien kanssa ja tekivät ihan uskomattomia temppuja. Delfiinien jälkeen kävin nopeasti vilkaisemassa valkoista tiikeriä, saukkoja ja muutamia jättiläiskilpikonnia. Seuraavana oli vuorossa miekkavalas esitys. Sitän olin odottanut todella paljon. Miten niin isoja eläimiä pystyy edes kouluttamaan..? Loro parkissa elävät euroopan ainoat "kesyt"miekkavalaat. Esitys oli aivan huikea ja kuulin ensimmäistä kertaa livenä "valaan laulua".  Pois tullessa katselin loro parkin "hall of fame" vitriiniä jossa oli jos minkäkinlaista palkintoa erilaisista luonnonsuijelu jutuista js muistakin asioista. Näin muutaman söpön pikkuapinan ja muurahaiskarhun!

Tässä vaiheessa päivää alkoi jo olla todella kova nälkä ja piipahdin syömään pesto pastaa yhteen ravintolaan. Pastan jälkeen kävin läpi vielä muutamia kauppoja jonka jälkeen päästin mennä katsomaan merileijona showta. Se oli todella viihdyttävä ja hauska :D ja taas kerran sain ihmetellä sitä miten paljon ohjaajat rakastavat eläimiään. Ohjaajat halailivat ja pusuttelivat merileijonia läpi esityksen! Esityksen jälkeen oli hyvin aikaa kävellä parkkipaikalle jossa bussi jo odottikin.

Tulomatkalla juuri ensimmäisellä moottoritien pätkällä heräsin siihen kun bussi jarruttaa aivan täysiä ja tomähtää kunnolla edellä ajavaan autoon. Iskin pääni samalla penkin selkänojaan mutta muuten ei pahempia haavereita tullut. Tiellä oli 120 rajoitus ja edellä oleva auto jostain syystä oli jarruttant hyvin nopeasti jolloin  takana tuleva bussi ajoi lähes täyttä vauhtia sen perään. Siinä jouduttiin odottelemaan se tunti ylimääräistä aikaa koska piti odottaa että poliisi, ambulanssi ja hinasauto saatiin paikalle. Perillä hotellilla olin siinä 20 jälkeen...
Mutta onneksi iltaa piristi henkilökunnan joulukekkerit. Tarjolla oli hyvää ruokaa ja juomaa ja bileiden jatkot olivat meidän vakio biletysbaarissa Karaoke tropicalissa! Lähes kaikki jotka kuuluivat henkilökunaan ja olivat jääneet juhliin vähän pidemmäksi aikaa, lähtivät yhdessä juhlimaan ja tanssimaan. Meitä oli baarissa yhteensä varmaan 30 henkeä. Ja koko tanssilattiahan me täytettiin! Mutta oli samalla todella hauskaa ja todella omitusita. Omituista oli se että meidän pomot olivat ihan wasted ja tannssivat aivan sydämensä pohjasta. Hauska oli se että kaikilla oli hyvä mieli, huonot jutut ja suurimmalla osalla melkoinen humala. Ja tanssimista riitti! Siinä jossain vaiheess 4-5 välillä vihdoin Tiian kanssa päätettiin mönkiä kotiin nukkumaan. Ja siitä noin 4 tunnin päästä herätyslkello soi ja oli aika lähteä töihin. Hirveä väsymys vaan leijui ilmassa ja muutama työntekijä oli kyllä vähä heikossa hapessa mutta hyvinhän tuosta selvittiin :D
Joulukalenterista rupeaa luukut loppumaan... Enää 8 jäljellä. Joulumieltä pikkujoulubileiden lisäksi kohottaa yhtiöltä saatu paketti mikä sisältää kaikkea hyvää: puna-, valko-, ja kuohuviinipullot, jotain chorizon tapaista makkaraa, pateeta, keksejä vaikka minkä näköisiä, tryffeleitä, joitain leivosjuttuja ja suklaata. Kiitos Hoteles Globales!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti