keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Working at Tenerife


Tänään ajattelin kertoa vähän tuosta työstä jota täällä Tamaimo Tropicalissa teen.
Allasbaari
Ensinnäkin pitää muistuttaa sitä millaista tarjoilijan työ Suomessa on; raskasta, pitkiä päiviä, joskus hieman epäergonomista, vaikeita asiakkaita ja huonot työajat. Mutta myös erittäin palkitsevaa ja mukavaa työtä :) Ei siis todellakaan pelkka shittiä, enhän muuten tällä alalla olisikaan.
Kaikkeen tuohon Suomen hommaan lisättynä täällä on ihan hemmetin kuuma, niitä vaikeita asiakkaita on ehkä vähän enemmän (muuallakin kuin ravintolassa), kielimuuri, erillaiset toimintatavat ja paljon raskaampi työ. Mutta hyvinä puolina taas se että työkaverit ovat todella mukavia, auttavaisia ja aina iloisia, kulttuurierot ovat mielenkiintoisia, kokoajan tulee harjoitettua kieliä, tapaa paljon erilaisia ja mielenkiintoisia ihmisiä eri puolilta maailmaa ja ajattelutapaa muuttava kokemus. Hyviä puolia keksisin vaikka loputtomiin mutta ehkä tuossa ne tärkeimmät.
Sali
Tamaimo Tropicalissa on monta paikkaa jossa tarjoilijat työskentelevät; buffet ravintola, a la carte ravintola, ravintolan baari, allasbaari ja discobaari. Eniten vuoroja tähän mennessä on tullut tehtyä buffetissa, ravintolan baarissa ja discobaarissa.
Buffet ravintolassa on päivän mittaan tarjolla 3 ruokaa; aamupala, lounas ja illallinen. Päivän mittaan tulee kerättyä aika monta lautasta, lasia, veisä, haarukkaa, kuppia ja kippoa. Myös pöydän kattaminen, aterimien kiillotus, kokoaikainen hymyily, eri asioiden neuvominen ja fraasit kuten; "hello, welcome", "can I take your plate, sir" ja "thank you" tulevat hyvin tutuksi, ja tämä kaikki yleensä 3 eri kielellä; Englanti, Suomi ja Espanja. Mutta  mistä olen kiitollinen on se että täällä oppii hvyin tehokkaaksi ja taitavaksi asiakaspalvelijaksi ja torakoiden tappaminen käy siinä sivussa asiakkaiden huomaamatta (siitä ei ehkä onneksi ole hirveästi hötyä Suomessa...). Työ on hyvin kiireistä aina ruoka-aikoina; silloin ei paljon ehdi levähtää. Muuten työ on suhteellisen leppoisaa; baarissa kiireetömänpinä aikoina voi jutustella asiakkaiden kanssa ja hiukan huilahtaa ruokailujen välissä.
Discobaari
Työkaverit täällä ovat tosi mukavia niinkuin aiemmin jo mainitsin. Salilla työskentelee noin 10 työntekijää 2 "managerin" lisäksi. Ihmisiä on ainakin kiinasta ja puolasta,  paikallisia unohtamatta. Muutama suomalainenkin harjoittelija täällä työskentelee. Mutta kaikkien alkuperää en edes tiedä... Vaikka samaa kieltä muiden kanssa en puhukkaan kovin hyvin niin hienosti tullaan juttuun ja aina toisiamme ymmärretään. Ja jos ei niin kyllähän se vähän molempia osapuolia huvittaa :D
Ulkomailla työskentely on todella antoissaa ja vaihtelua pelkästään Suomessa työskentelemiselle. Täällä saa uutta näkökulmaa asioihin niin ammatillisesti kuin muutenki elämässä. Joka päivä oppii jotain uutta ja se on mahtavaa. Ja aina näin pitkän (ja vähän lyhyemmänkin) reissun jälkeen oma koti vaan tuntuu aina paremmalta. Ulkomailla työskentely opettaa arvostamaan Suomea mutta myös muita kulttuureita.
Eikun ulkomaille töihin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti